lördag 27 juli 2024

23:53 Gamlestaden, alkohollagen:

En minderårig flicka kontaktar sin mamma via sms och skriver att hon och kompisen sitter i en bil i Gamlestaden med två killar. De skulle köpa alkohol av killarna, men när de inte kunde betala ombads de i stället att åka med till killarnas lägenhet. Tjejerna upplever situationen som obehaglig. Patrull hittar bilen med tjejerna och de båda killarna kontrolleras. Även bilen genomsöks och där hittas en flaska med sprit. Den ena av killarna misstänks för olovlig försäljning av alkohol.

onsdag 17 juli 2024

17 juli 07.10, Rån, Kortedala Torg

På Hemköp vid Kortedala Torg griper polisen en manlig rånare.

Mannen i 55-årsåldern var inne i butiken och plockade med sig varor som han inte betalade för. Han blev stoppad av personal och tog då fram en kniv som han hotade personalen med. Polis kom till platsen och mannen greps misstänkt för rån. Inga personskador.

lördag 13 juli 2024

12 juli 19.25, Brand, Bergsjön

SOS larmas om en lägenhetsbrand i ett flerfamiljshus i Bergsjön.

Polis är på plats tillsammans med räddningstjänst och ambulans. Oklart om någon person kommit till fysisk skada. 

Uppdatering klockan 20:23
Branden är släckt, ingen person uppges ha kommit till skada.

13 juli 09.10, Inbrott, Gamlestaden


Inbrott

Två personer som setts smyga runt vid Trojenborgsplatsen påkallade en inringares intresse. Polis tillkallades eftersom det framstod som att personerna försökte göra inbrott på flera olika ställen. 

Polis på plats kunde kontrollera och gripa en man i 40-årsåldern som påträffades en bit från platsen. Ett dagis i närheten har utsatts för ett inbrottsförsök. Längs med vägen har polis hittat kläder och andra tillhörigheter som dumpats i syfta att undkomma lagföring. 

Anmälan om stöld genom inbrott kommer att upprättats.   

onsdag 3 juli 2024

02:56 Utby, rattfylleri

En patrull stoppar en bil på Utbyvägen. I bilen färdas förutom föraren en passagerare. I bilen anträffar man även en mängd misstänkt stöldgods. Bilen uppges även vara stulen sedan tidigare. Föraren omhändertas för kontroll misstänkt för grov olovlig körning, rattfylleri samt häleri. Passageraren misstänks för häleri.