fredag 30 augusti 2024

Två män har blivit knivskurna vid Gamlestadstorget

30 augusti 16.05, Mord/dråp, försök, Göteborg
Två män har blivit knivskurna vid Gamlestadstorget.

Enligt de första uppgifterna till polisen så har flera gärningsmän sprungit från platsen. Flera polispatruller befinner sig på platsen och letar i området. Ambulans har varit på plats och två personer är förda till sjukhus med okända skador. Arbetet pågår nu med att få en uppfattning av vad som hänt, prata med vittnen och säkra annan bevisning. Inga personer är gripna.

Uppdatering 17:50: Enligt Sahlgrenskas pressjour vårdas personerna fortfarande på sjukhus men har ingen av dem livshotande skador.

torsdag 29 augusti 2024

03:29 Kortedala, brand

Vi får larm via SOS om att en moped brinner på Januarigatan. Räddningstjänst och polis åker till platsen. Mopeden är övertänd. Inga uppgifter om personskador. En anmälan om skadegörelse genom brand är upprättad.

söndag 25 augusti 2024

04:39 Gamlestaden, grovt brott mot knivlagen

En ordningsvakt avvisar en obehörig man i 40-årsåldern från ett härbärge i Gamlestaden. Mannen ska då ha dragit kniv och sedan lämnat platsen. Ordningsvakten larmar polisen. Under tiden som polis är på väg fram återvänder den aggressive mannen. Tumult uppstår och ordningsvakten säkrar mannen samt en kniv. Patruller anländer och mannen omhändertas. En anmälan om försök till våld mot tjänsteman samt grovt brott mot knivlagen upprättas.

fredag 23 augusti 2024

01.10 Kortedala, personrån

I Kortedala har en kvinna i 40-årsåldern blivit rånad på sin mobiltelefon. En man hotade och försökte slå henne och i samband med det tog han telefonen. Mannen lämnade platsen i en bil och är inte anträffad. Kvinnan fick inga fysiska skador.

tisdag 13 augusti 2024

00:00, Alelyckan, misshandel

En väktare fick ett larm från ett boende i Alelyckan. När väktaren anlände till platsen kastade en gärningsperson en sten mot väktarens bil. Polis beordrades till platsen och kunde gripa gärningspersonen, en man i 25-årsåldern. På plats fanns också en man i 55-årsåldern som hade skador och svullnader i ansiktet, men var vaken och talbar. Han avfördes med ambulans till sjukhus. Mannen i 25-årsåldern misstänks för grov misshandel gentemot mannen i 55-årsåldern, försök till våld mot tjänsteman, skadegörelse samt narkotikabrott.