tisdag 11 augusti 2015

MORDFÖRSÖK 2015-08-11, 13:46


En man har hittats skadad i Hjällbo. Från början fanns uppgifter om skottskador, detta kunde inte bekräftas på fyndplatsen. Läkarundersökningen pekar nu på att så kan vara fallet.
Vittnen ringer till polisen och uppger att en man ligger ute på Bollplansgatan. Mannen har skador i ansiktet. Oklart hur de uppkommit.
Något vittne uppger även att man hört ett eller två skott i närområdet.
Ett vittne uppger att de något tidigare sett att tre män släpat iväg samma man från adressen. Därefter har mannen återvänt ensam och han har då skador i ansiktet. Ambulans och polis larmas till platsen.
Man har även sett hur en bil lämnat platsen, i bilen satt troligen de tre män som tidigare släpat bort den skadade.
När polisen anländer finner man den skadade mannen. Han är väldigt fåordig och uppger endast att han vill ha vård. Mannen har sårskador i ansiktet, på en hand och skadade tänder. Polisen får ingen förklaring till hur skadorna uppkommit.
Den skadade mannen avförs till Sahlgrenska sjukhuset. Platsen där mannnen återfanns spärras av, oklart var brottplatsen finns.
Polisen har omrubricerat brottet från misshandel till försök till mord alternativt dråp. Anledning till detta är att läkare vid undersökning av mannen misstänker att den skadade mannen har en skottskada i munnen.
Polisen inleder en sk särskild händelse kl 14.30. Polisen har även gjort fynd i i form av hylsor närområdet som pekar på att något vapen har använts på platsen.
Polisen vill gärna komma i kontakt med personer som har upplysningar att lämna. Ring 114 14.